Wildcat Zsonglőr oldalak

Bumeráng befőttesgumiból

Nem zsonglőr trükk, de nagyon népszerű a zsonglőrtalálkozókon (legalábbis ahol eddig jártam). Sajnos nincs felvételem róla, mert a befőttes gumik idehaza pont olyan színűek, mint a padló… A trükk lényege, hogy ellövünk egy befőttes gumit, ami aztán bumeráng módjára visszagurul a földön.

Először keress pár befőttes gumit (kb. 4 és fél centi átmérőjűt). Feszítsd szét az ujjaidat (különösen a hüvelyk- és kisujjadat), amennyire csak tudod! A tenyered feléd nézzen, a mutató ujjad felfelé, a kis- és a hüvelykujjad pedig oldalra. A befőttes gumi egyik végét a kisujjadra tedd (ha nem túl hosszú a körmöd, akkor alá). A másik vége a hüvelykujjadra kerül, mégpedig úgy, hogy a gumi alsó fele kifeszüljön (a felső fele persze így nagyon laza lesz).

Fogd a meg a felső részt valahol a hüvelykujjadnál, és húzd le a kisujjadhoz. A mutatóujjaddal nyomd le a gumit a közepén, így az alsó fele mellett már a felső rész hüvelykujjad irányába eső darabja is megfeszül, csak a kisujjad felé eső darabja marad laza.

Most, miközben lenyomod a mutatóujjadat, vidd előre a hüvelykujjadat amíg a gumiban kb. 60 fokos szög alakul ki. Óvatosan hajlítsd be a hüvelykujjadat, és lődd el a gumit! Ha jól csinálod körülbelül két- három méter repülés után leesik a padlóra, és visszagurul hozzád!

Nekem egy óra alatt sikerült megtanulni, de utána nagyon fájt a kezem: ez a gyakorlat minden bizonnyal olyan izmokat igényel, amit semmi másra sem használunk. Egy jó tanács: friss befőttes gumit használj, a kinyúltak nem jók. Kezdetben valószínűleg elhasználsz párat azzal, hogy az ujjadon próbálgatod, és amikor végre sikerül ellőni, nem gurulnak vissza. Kitartás!