Wildcat Zsonglőr oldalak

Főoldal

A zsonglőrködés alapjait kis türelemmel bárki elsajátíthatja. Persze hosszú évekig tartó gyakorlás kell ahhoz, hogy valakiből profi zsonglőr legyen, de egy-egy trükk elsajátítása mindig újabb lökést ad a következő akadály leküzdéséhez.

Ez az oldal az egykori amerikai zsonglőr klub (Wildcat Jugglers) honlapjának magyar változata. Rob Abrammal, a klub vezetőjével együttműködve hoztuk létre azért, hogy azok számára is elérhetővé tegyük, akik szeretnének megtanulni zsonglőrködni, de nem tudnak eléggé angolul ahhoz, hogy eredetiben olvassák. Az évek során persze sok minden változott, a klub bezárt de a leírások itt találhatók.

Első lépések

Lássuk, hogy lehet belőled zsonglőr…

Zsonglőrködés két labdával

Ezek a trükkök magukban is érdekesek, de gyakorlásuk segít az összetettebb 3 labdás zsonglőr trükkökben, és persze a négy labdás zsonglőrködésben is.

Zsonglőrködés három labdával

Az alapoktól a középhaladó szintig megtalálsz minden trükköt amire szükséged lehet.

Kaszkád

Felül

Jojó variációk

Mills Mess variációk

Hát mögötti dobások

Trükkös elkapások

Egyet fel, kettőt fel trükkök

423 trükkök

Koszorú variációk

Szögletes zsonglőrködés

Vegyes

Zsonglőrködés négy labdával

Ha már jól mennek a két és háromlabdás trükkök, megpróbálkozhatsz négy labdával is zsonglőrködni. Erre a szintre nagyjából két hónap intenzív gyakorlással juthatsz el.

Zsonglőrködés öt labdával

Fél év zsonglőrködés után érdemes belefogni az öt labdás trükkökbe. Ezek már lényegesen nehezebbek, és csak kitartó gyakorlással sajátíthatók el.

Zsonglőrködés buzogánnyal

A három labdás trükkök után rögtön belevághatsz a buzogányos trükkökbe. Nem árt egy kis változatosság.

Karika zsonglőrködés

Érdemes a karikákat is kipróbálni.

Miegymás